Fabrikanten om te worden geconfronteerd met afgedwongen elektrische automobielverkoopdoelen

Automobile fabrikanten zullen wettelijk verplicht zijn om verkoopdoelen te halen voor nulemissie-voertuigen (ZEVS) onder een nieuw door de overheid aangekondigde mandaat.
Het percentage verplichte ZEV -omzet moet nog worden beslist, waarbij de afdeling carry (DFT) van plan is een overleg hierover te houden. Het zegt dat het doel is om “de keuze van de consument te verbeteren” en de toewijding te leveren om de verkoop van nieuwe conventionele benzine- en dieselauto’s tegen 2030 te beëindigen, en tegen 2035 hybride verkoop.

2030 benzine- en dieselverbod: wat is het en welke auto’s worden getroffen?

Greg Archer, UK directeur van de Europese Federatie voor Carry and Environment, is betrokken geweest bij gesprekken met de DFT over het mandaat voorafgaand aan het begin van de consultatie. Hij vertelde Auto Express dat hij dacht dat tussenliggende doelen voor makers essentieel waren, “beginnend in 2024 met een vijfde van nieuwe auto’s verkocht als Zevs, stijgend tot ongeveer driekwart tegen 2030”.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Archer zei ook dat “alleen nul-emissie-voertuigen moeten tellen voor doelen”, zonder credits voor hybriden, terwijl boetes voor ontbrekende doelen “duurder moeten zijn dan die ingesteld door de EU” om ervoor te zorgen dat makers prioriteit geven aan het leveren van EV’s aan het VK.
Voordat de volledige details werden onthuld, zei AA -president Edmund King dat het mandaat “waarschijnlijk onnodig” was. Reagerend op de mogelijkheid van een ZEV-mandaat van 20 procent in 2024, waarschuwde het hoofd van de organisatie het hoofd van de wegen, Jack Coussens, dat de doelen moeten overeenkomen met “productievermogen” en “openbare vraag”. Zijn grootste zorg was dat fabrikanten gedwongen zouden worden om door elektrische auto’s te haasten die “niet geschikt zijn voor het doel” of financiële boetes riskeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *